Sök produkt  
 
 
 
  Senaste nytt  
 

2011-10-17
Nobleshape lanserar ny webbplats med nya funktioner och layout.

2011-10-14
Nobleshape söker nya säljare för att tillgodose marknadens behov.

2011-10-11
Behovet av hjärtstartare ökar markant.

 
 
 

ELEKTRODPLATTOR BARN

2 plattor till Rescue Sam

1 495 KR

Moms och frakt tillkommer.

Artikelnummer: 9019-1

2 st Rescue Sam singelplattor lämpade för barn 1-8 år eller 8-25 kg, 31 cm².


Relaterade produkter

Elektrodplattorna är avsedda för barn upp till ca 25 kg, det vill säga runt 8 år och har en hållbarhetstid på 1 år vid oöppnad förpackning, sedan måste de bytas ut. Förpackningarna är datummärkta på framsidan så att det tydligt syns hur länge de håller. Elektrodplattorna är förseglade med en gelé och för att hålla den fuktig innehåller elektrodförpackningen en sorts gas. Vid bruten förpackning avlägsnas gasen och räknas som förbrukad, vilket gör att elektroderna torkar. Förpackningen skall därför inte brytas förrän det är dags att använda dem. Efter användning måste elektroderna bytas ut. På förpackningen för elektroderna finns instruktioner för användning i form av bilder som steg för steg förklarar hur elektroderna skall placeras på den drabbade.

Elektroderna är preconnected, vilket innebär att de sitter fast som en enhet kopplade till hjärtstartaren och kan snabbt appliceras på den drabbades bröst utan onödig försening. Elektroderna är självhäftande och appliceras på patientens bara bröstkorg efter att kläder avlägsnas.

Elektroderna känner av patientens hjärtrytm och överför defibrilleringselstöten vid behov. Elektroderna behöver vara rätt placerade på patienten för att defibrillering skall utföras. Defilbrillatorn meddelar vid felplacering av elektroder. Elektroderna mäter djup och frekvens vid bröstkompressioner och vägleder användaren så de blir rätt utförda.

Det finns elektroder även elektroder för vuxna, se relaterade produkter.